Składniki na porcję ze zdjęcia:
-masa czekoladowa
- 2 jaja
- 30g płatków owsianych (u mnie górskie)
- 30g mąki gryczanej
- 20g odżywki białkowej (opcjonalnie)
- duża łyżka ciemnego kakao
- słodzik
-masa waniliowa
- pół budyniu waniliowego bez cukru (u mnie firmy Celiko)
- słodzik
Przygotowujemy masę waniliową według przepisu na opakowaniu, ale wszystkiego dajemy o połowę mniej. Następnie wszystkie produkty masy czekoladowej dokładnie miksujemy. Połowę masy czekoladowej wlewamy do naczynia żaroodpornego natłuszczonego lub wyłożonego papierem do pieczenia. W następnej kolejności idzie masa waniliowa i na nią ponownie czekoladowa. Pieczemy w 180 stopniach 40-50 minut i gotowe.
Można sobie kombinować dodając ulubione dodatki np. wiórki kokosowe, orzechy czy owoce według własnych upodobań. Polecam wszystkim miłośnikom domowych ciast, ale takich w zdrowszej wersji. :)
Aguś możesz podawać BTW ?
OdpowiedzUsuńbo to zawsze były przydatne informacje
jka tylko będę w domu rodzinnym wypróbuje przepis, bo niestety u siebie nie mam piekarnika : (
cieszę się że powróciłaś
Jasne, żaden problem kochana! :) Od następnego przepisu wszystko będzie po staremu, a jeśli chodzi o ten: 445kcal, 13,5t, 65w, 35b :)
UsuńMam nadzieję, że będzie smakować. Dziękuję :>