Dziś w mojej kuchni swój debiut miały płatki jaglane i spisały się na medal, więc muszę podzielić się z Wami tym prostym przepisem na pyszny krem jaglano-bananowy, idealnie przypominający budyń.
Gramatura może oczywiście się zmieniać w zależności od waszego zapotrzebowania- ja do swojej porcji widocznej na zdjęciach użyłam:
- 50g płatków jaglanych
- 200ml wody
- 70g banana
- 20g WPC (smak biała czekolada)
- 10g słonecznika
- 10g wiórek kokosowych
- 2 tabletki słodzika
15t, 57w, 26b, 472kcal
Przygotowanie banalnie proste i szybkie, czyli idealne na poranki. :)
Do ugotowanych płatków dodajemy banana z białkiem i wszystko blendujemy na gładką masę. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Nigdy wcześniej nie miałam okazji spróbować płatków jaglanych i żałuję, że dopiero teraz po nie sięgnęłam. Na pewno jeszcze nie raz będę z nimi kombinować, bo smak mnie naprawdę zaskoczył, więc czekajcie na kolejne odsłony! :)
Mogłabys podawać przy okazji( jeśli to nie problem) ile to ma kalorii, bialka, węgli i tłuszczy??? Z gory dziekuje
OdpowiedzUsuńJasne, żaden problem, tutaj już dodałam! :)
UsuńSuper, dziekuje bardzo
UsuńTez uwielbiam płatki jaglane. W sumie nie jadlam ich wcześniej od momentu kiedy przyjechalam na weekend do domu, otworzylam szafke a tam one. Nagle mnie olśniło, że coś takiego istnieje :D. Dobre są też do owsianki, ja często dodaje połowe porcji płatków owsianych a połowe jaglanych.
OdpowiedzUsuńojej! to musi być pyszne! Lecę po płatki jaglane :D
OdpowiedzUsuń